Osvedčenie o súprave | |||
REF E-380 |
|
48 jamiek |
2020 I. II. III. IV. V. VII. VIII. IX. X. XII. 2021 III. |
REF E-381 |
|
48 jamiek |
2020 I. II. III. IV. V. VII. VIII. IX. X. XII. 2021 III. |
REF E-440 |
|
96 jamiek |
2020 I. II. III. IV. V. VII. VIII. IX. X. XII. 2021 III. |
REF E-441 |
|
96 jamiek |
2020 I. II. III. IV. V. VII. VIII. IX. X. XII. 2021 III. |
Súpravy ELISA-anti-OVALBUMÍN su určené na stanovenie špecifických protilátok ľudskom sére proti ovalbumínu zo slepačieho vaječného bielka.
Veľmi frekventovanou zložkou potravy človeka sú slepačie vajíčka. Ukázalo sa, že predovšetkým proteíny z vaječného bielka sú schopné vyvolať u precitlivených ľudí alergiu. Dnes je známych okolo 40 rôznych proteínov z vaječného bielka, ale len tri z nich sú hlavnými alergénmi. Sú to ovalbumín, ovomukoid a ovotransferín. Najväčší podiel proteínového komplexu bielka slepačieho vajíčka tvorí ovalbumín, a preto má aj najväčší význam z hľadiska vyvolávania alergií u precitlivených jedincov. V organizme sa tvoria špecifické protilátky proti ovalbumínu rôznych tried. Zvyšujú sa hladiny IgA, IgG a IgE protilátok. Navonok sa alergia na ovalbumín prejavuje rôznymi symptómami – predovšetkým sú to žalúdočné ťažkosti, zvracanie, kŕče, vyrážky, ekzém, opuch tváre, astma a pod. Alergia na vajíčka sa vyskytuje tak u detí, ako i u dospelých ľudí.
ZLOŽENIE
8-jamkové lámateľné stripy aktivované antigénom
Kontrolná vzorka negatívna
Kontrolná vzorka cut off
Kontrolná vzorka pozitívna
Konjugát
TMB substrát
Zrieďovací roztok
Vymývací roztok
Kyselina sírová